Hjælpemidler

Her finder du hjælpemidler for kommunikation og struktur

Elektroniske hjælpemidler | Din hjælpende hånd – Hver dag

Med et af de her hjælpemidler er teknologi ikke længere lukket land for dig

Nedenfor ser du et udvalg af mange forskellige elektroniske hjælpemidler og velfærdsteknologiske hjælpemidler, specielt fremstillet til at understøtte ældre og personer med et handicap. Fælles for dem alle er, at de understøtter det du allerede kan, så hjælpemidlet fungerer som en hjælpende hånd i din hverdag, skole og lignende.

HenrikDorrit
Brug for hjælp eller vejledning?

Du er altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning om valg af det rigtige produkt og du er naturligvis altid velkommen til få vejledning til et produkt som du har købt hos os.

Klik her for at se alle vores brugervejledninger.

Telefon: 21 123 456
Telefontid:
alle hverdage kl. 10.00 – 12.00 og 13.00 – 15.00

Eller skriv til os her:

4 + 1 =

Hvordan finder du et hjælpemiddel der dækker dine behov?

Det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige hjælpemidler. Hvilket hjælpemiddel er bedst? Og hvad for en løsning passer lige til mine behov?

Vi forstår godt at de fleste kan tabe lidt pusten når de skal lede efter et hjælpemiddel, enten til sig selv eller en de holder af. Vi vil her kort liste et par gode råd. Skriv ned hvad det er du har brug for hjælp til, ikke hvad det er for et hjælpemiddel du tror løser det. Har du f.eks. En pårørende der har svært ved at overskue en telefonbogen i en almindelig telefon? Du oplever måske de ikke ringer så ofte, da de bliver usikre eller har svært ved at skille navnene ad. Så kan du med fordel søge efter simpel telefon, simpel telefonbog eller noget lignende. Så vil du generelt få en række af potentielle løsninger, på dit problem, det er muligvis på den måde du er endt med at læse denne lille guide.

Et andet godt råd kan være simpelthen at ringe til den netbutik du synes virker mest lovende. De fleste ved virkelig meget om deres produkter, og hvis du f.eks. Ringer til os, kan du være sikker på kompetent rådgivning ud fra dine behov. Hjælpemidler til ældre og handicappede kan tage mange former, hvoraf vi hos Tele Call, har fokuseret på at finde elektroniske hjælpemidler der understøtter ældre i deres hverdag.

Vi har hjælpemidler der understøtter: Fortsat at kunne ringe op, via nummersendere, betjene fjernsynet, via simple fjernbetjeninger, føle sig tryg i hjemmet og ude, via nødkald og betjene en telefon, via særlige telefoner, til personer med nedsat syn.

Find det rigtige elektroniske hjælpemiddel for dig her

Vi har mange former for hjælpemidler. Finder du ikke det hjælpemiddel, du drømmer om, kan du altid ringe, måske har vi en løsning på dit problem. Det kan være et telefonisk hjælpemiddel som gør det nemt at ringe op blot ved ét tryk på store fototaster eller et stemmestyret opkald. Er TV fjernbetjeningen med de små taster blevet vanskelig at bruge, så har vi et udvalg af fjernbetjeninger med store tydelige taster. Kan computermusen ikke bruges, så har vi en hovedstyret mus. Manglende struktur og kommunikation, så kan Go Mission hjælpe.

Hjælpemidler der letter din hverdag

Vi har fjernbetjeninger, der er enkle at anvende. Fjernbetjeningerne har få funktioner, så dem kan man ikke fare vild i. Hjælpemidlerne er universale og passer til de fleste fjernsyn. Med fjernbetjeningerne, som findes i forskellige udgaver, kan man undgå alle de besværlige funktioner, man alligevel ikke har brug for.

Telefoner med fototaster kan være et uundværligt hjælpemiddel for svagtseende og hjælpe med at holde en god kontakt.

Har man en fysisk funktionsnedsættelse, der påvirker finmotorikken, kan det være svært at bruge din computer som du plejer. Hvis du ikke længere kan bruge en almindelig computermus, så har vi en løsning, der kan hjælpe dig. En hovedstyret computermus, hvor man ved at dreje hovedet flytter musen og en fodkontakt, pustekontakt etc. klikker med musen.

For nogen kan det være en udfordring at holde styr på aftaler og udføre daglige opgaver, samt at opretholde den daglige kommunikation med familie og venner. Her har vi vores eget udviklede hjælpemiddel, Go Mission, som hjælper med at skabe struktur via har trin for trin guides. Det gør det lettere at huske hvordan en opgave skal udføres. Go Mission fortæller hvad man skal, det kan være at huske at tage medicin eller udføre en anden opgave.

Hvem kan ansøge om et Hjælpemiddel?

Alle der har en varig funktionsnedsættelse, kan via borger.dk’s hjemmeside ansøge om et hjælpemiddel. Der er dog en del små hjælpemidler, såsom fjernbetjeninger og telefoner, som anses som almindeligt indbo, også kaldet et forbrugsgode. Et forbrugsgode kan man ikke få bevilget tilskud til fra kommunen, og det skal man derfor selv købe.

Hvad er Velfærdsteknologiske Hjælpemidler?

Velfærdsteknologi er et begreb der begyndte at vinde indpas i Danmark i løbet af 1990’erne. Der er dog ikke bred enighed om, præcis hvad begrebet dækker over. Tilkendegivende for de forskellige definitioner er at velfærdsteknologien skal øge livskvaliteten for brugeren, yde tryghed og understøtte udførelsen af hverdagens aktiviteter i og udenfor dit hjem.