Hvad betyder det når min trådløse telefon har DECT?

DECT er forkortelsen for Digital Enhanced Cordless Telecommunications, hvilket kan oversættes til dansk med ordene Digitalt Forøget Trådløs Telekommunikation.

Kort fortalt benyttes DECT til at skabe trådløse mobil- og radiosystemer. Teknologien blev udviklet i Europa, hvor det i dag også er den gængse standard og har erstattet tidligere standarder som 900Mhz CT1. DECT benytter i dag frekvensen 1800-1900Mhz. Moderne DECT-telefoner fungerer ved hjælp af en basestation. Det er fra denne at selve opkaldet sættes i stand, mens den trådløse telefon kan medtages rundt i hele huset og stadig have kontakt med basestationen, grundet den trådløse teknologi. De fleste moderne DECT-telefoner har en rækkevidde på adskillige hundrede meter og oplader også i deres basestation.

DECT benyttes primært i hjem og mindre virksomheder, men teknologien kan også bruges til meget andet end telefoner i dag. Et eksempel på dette er de små baby-radioer, hvor man altid kan høre, hvordan babyen har det – disse benytter stort set altid DECT.

Herunder kan du se vores udvalg af DECT-telefoner