Omstillingsanlæg

Hvad kan et omstillingsanlæg?

Et omstillingsanlæg er en samling af flere telefonlinjer i ét system og bruges ofte i erhvervsvirksomheder og kommuner. Et omstillingsanlæg udmærker sig ved, i modsætning til en normal telefon, at adskillige linjer kan bruges fra adskillige telefoner (stationer), hvorved ekstra funktionalitet, når det kommer til at modtage opkald, er muligt at opnå.

Eksempler på virksomheder, der benytter sig af omstillingsanlæg, er blandt andre telefonsalgsfirmaer. Her er telefonerne glødende til hver en tid, men at samle alle telefoner under ét system, så de samme personer ikke ringes op igen og igen, kræver et omstillingsanlæg. Også hvis du ringer til eksempelvis politiet eller TDC, bliver du mødt af et omstillingsanlæg, hvor du er nødt til at ”Taste 1 for at opsige abonnement” med videre. Her klarer omstillingsanlægget hundredvis, hvis ikke tusindvis af opkald, på en gang, hvilket ellers ville kræve massive menneskelige ressourcer.

Fremtiden for omstillingsanlæg kan meget vel være IP-omstillingsanlæg, hvor der benyttes det ekstremt billige IP-telefoni i stedet for normal telefoni. Sådanne omstillingsanlæg kan allerede købes i dag, og ganske få, danske kommuner har da også planer om at erstatte deres nuværende omstillingsanlæg med IP-telefonidrevne af slagsen. Udover at holde styr på flere opkald, er et moderne omstillingsanlæg i stand til at føre opkaldsstatistik, oprette ringegruppe, præcist opsatte stemme-menuer og dertilhørende viderestilling, mulighed for at medarbejdere kan koble sig på systemet hjemme og deslige.