fbpx
  • Hurtig levering fra 50,- / GRATIS ved afhentning i Odense
  • 30 dages fortrydelsesret

Batteri levetid

Se her hvorrdan du opnår den medste levetif for dit genopladelige batteri

Forlæng levetiden på dit genopladelige batteri
Når du køber en ny mobiltelefon eller et andet elektrisk apparat som bruger genopladelige batterier, er det altid en god idé at starte med at oplade det genopladelige batteri i 24 timer.
Genopladelige batterier har normalt en vis mængde strøm på, så f.eks. en mobiltelefon kan tænde og virke straks når du åbner salgspakken. –Det er bare ikke en god idé at gøre.

Du opnår bedst levetid og den bedste batteri tid, hvis du oplader det genopladelige batteri helt op i 24 timer, inden mobiltelefonen tages i brug.
Der findes to typer genopladelige batterier i handlen og måden at opnå længst levetid for genopladelige batterier er forskellig:  

LI-ION - genopladelige LI-ION (Litium ion) batterier
LI-ION batterier er den nyeste type genopladelige batterier, som har bedst kapacitet i forholdt til sin størrelse.
Genopladelige LI-ION batterier har bedst af ikke at blive helt afladet helt inden det oplades igen. LI-ION batterier mister ikke kapacitet ved at blive opladet ofte. At lade ofte, uden at batteriet er afladet og uden at oplade batteriet helt, kaldes at chatlade.

NIMH - genopladelige NIMH (nikkel metal) batterier
NIMH batterier er en ældre type batteri end LI-ION. Den bedste levetid for et NIMH batteri opnås ved at aflade det genopladelige NIMH batteri helt, inden det oplades helt igen. Levetiden for genopladelige NIMH batterier forkortes væsentlig ved chatladning, så du bør undgå chatladning på NIMH batterier.

Udskiftning af genopladeligt batteri
Brug altid originale batterier når du udskifter genopladelige batteri i et elektrisk apparat.
Nogle fabrikanter anvender standardbatterier, så du ikke behøver at købe et originalt batteri, af samme fabrikat som apparatet, men det er vigtigt at benytte samme type af batteri og at anvende et batteri med samme kapacitet. Udskifter du et batteri til samme type batteri, men med højere kapacitet (højere værdi ud for "mAh") risikerer du at det genopladelige batteri ikke oplades helt og at levetiden forkortes.

Få nyheder direkte i din indbakke: