MSIN nummer

Hvad er en mobiltelefons MSIN nummer?

MSIN står for Mobile Subscription Identification Number. MSIN-nummeret er 10 cifre langt og bruges som en del af en mobiltelefons IMSI-nummer (International Mobile Subsciber Identify). Sammen med MNC-nummeret og MCC-nummeret skaber MSIN-nummeret det fulde IMSI-nummer på 15 cifre, der bruges til at identificere en specifik mobiltelefon blandt de milliarder af mobiltelefoner, der i dag findes. MCC bruges til at identificere landt telefonen kommer fra, hvor MNC bruges til at fortælle noget om hvilken teleudbyder, eller mobile netværk, der er tilknyttet SIM-kortet. MSIN nummeret kan identificere et GSM- , LTE- eller UMTS netværk tilknyttet til dit SIM-kort. 

MSIN standarden blev udviklet af den internationale projektgruppe 3GPP. IMSI numre kan til tider blive misforstået som ICCID nummeret, der bruges til at identificere det fysiske SIM-kort i sig selv. ICCID kan også bruges som identifikation af virtuelle SIM-kort, eSIM.

Alle  mobiltelefoner har et unikt IMSI-nummer og derved også et (sandsynligvis) unikt MSIN-nummer. Du har ikke behov for at kende dit MSIN-nummer, da alt i dag foretages automatisk af dit teleselskab.