Kompatibel med høreapparat M3/T4

Hvad betyder M3/T4 kompatibel med et høreapparat, til en Telefon?

M3/T4 er en amerikansk standard for, hvor godt en telefon fungerer sammen med et høreapparat. M3 godkender apparatets niveau for interferens og T4 angiver, at teleslyngen er meget effektiv. Interferens er i forbindelse med telefon og høreapparat, en ubehagelig lyd, oftest beskrevet som et skarpt hyl, som opstår i høreapparatet på grund af signal fra telefonen.

M og T ratings er et internationalt rating system der indikere hvor god kompatibilitet en given enhed har med et høreapparat.

M rangerer fra 1-4, hvoraf 4 er den højeste M rating et apparat kan få. En M rating indikere enheden kan tilslutte sig dit høreapparat via en akkustisk tilkobling. Det er denne akkustiske tilkobling der kan opfange støj fra omgivelserne og feedback fra dit høreapparat. En højere rating betyder mindre støj og feddback fra et høreapparat. M3 er den rating der ses oftest til telefoner. Har du et mildt til moderat høretab burde en m rating på din enhed være mere end rigeligt. 

T rangerer også fra 1-4, hvoraf 4 er den højeste T rating en enhed kan få. T kompatibilitet anbefales til svært høretab eller hvis du vil have et virkelig tydeligt og klart signal. T kompatibilitet betyder at enheden kan tilgå dit høreapparat via en indbygget teleslynge. En teleslynge sender lyd fra f.eks. en telefon direkte til høreapparatet uden at bruge mikrofonen til en akkustisk tilkobling, derfor er der ikke så meget interferens med støj fra omgivelserne.

Du vil kunne opleve at flere enheder f.eks. kan have både en M og en T rating. Det betyder at enheden er kompatibel til at kunne tilslutte dit høreapparat både med akkustisk tilkobling og teleslynge.

Nogle høreapparater kan også tilslutte enheder ved hjælp af en bluetooh opkobling, og effektivt fungere som et headset. Her anbefales det at du nærlæse den vedlagte brugervejledning til dit høreapparat, eller kontakter din udbyder for mere information.