HouseMate og ClickToPhone – Forskellen på de to hjælpemidler

Forskellen på de to digitale hjælpemidler HouseMate & ClickToPhone

Nej det er to forskellige hjælpemidler fra den samme producent, der dog har visse overlap i deres funktioner. Grunden til de tilnærmelsesvis kan ligne hinanden er fordi ClickToPhone blev udviklet først, hvorefter HouseMate blev udviklet ud fra den samme software der udgør ClickToPhone. Du kan læse mere om de to digitale hjælpemidler HouseMate og ClickToPhone Her.

Det digitale hjælpemiddel ClickToPhone – hjælperen til din smartphone eller tablet

ClickToPhone er et stykke software integreret i en lille boks, der muliggør brugen af computere, tablets og smartphones ved hjælp af tryk på en enkelt kontakt. Der kan kobles et hav af forskellige kontakter til ClickToPhone, dermed kan produktet tilpasses til at tilgodese den enkelte brugers fysiske funktionsnedsættelse.
ClickToPhone passer rigtig godt til brugere der har svært ved at bruge en almindelig computer, smartphone eller tablet grundet en fysisk funktionsnedsættelse der påvirker hænder og fingres finmotorik. Hvis der er ingen fysisk funktion i hænder eller fingre er det f.eks. Også muligt at tilslutte en puste eller bide kontakt.
Med ClickToPhone bliver det muligt igen at surfe på nettet, sende sms’er og deslige.
Det er også muligt at prøve ClickToPhone som app gratis i 60 dage, her skal du være obs. På at app’en bliver styret via touch. Skal du bruge en kontakt til at klikke med, er du nødt til at tilkøbe softwaren integreret i en kontakt.

Hvordan tilkobles ClickToPhone til et device?

ClickToPhone kobles til en tablet, smartphone eller computer via bluetooth. Du skal være opmærksom på at den ønskede enhed skal have ClickToPhone softwaren installeret, før du forsøger at koble ClickToPhone til. Endvidere skal du være opmærksom på om den ønskede computer har bluetooth teknologi. Ellers kobles ClickToPhone til en enhed på samme måde som du vil koble en tablet til et trådløst tastatur eller lignende.

{redshop:798}

Det digitale velfærdsteknologiske hjælpemiddel HouseMate til omverdenskontrol

HouseMate er en væsentlig mere kompleks løsning. Brugen af selve løsningen for brugeren er lige så let, men det er muligt at koble væsentlig flere enheder på.
HouseMate kan via infrarød og easywave teknologi blive koblet til f.eks. Døråbnere, smart-tv, lamper og gardin åbnere. Selvfølgelig kan den også kobles til computere, smartphones og tablets via Bluetooth. Til HouseMate kan der også tilkobles en alarmfunktion, så en bruger hurtigt kan tilkalde hjælp. Den smarte digitale teknologi kan tilkobles flere forskellige kontakter og kan også fungere med joysticket i en kørestol.
HouseMate giver også muligheden for omverdenskontrol gennem stemmegenkendelse. Den kan modtage stemme-output til talebeskeder, auditiv scanning og kan lave oplæsning af beskeder.

Hvordan sættes HouseMate til f.eks. en døråbner?

HouseMate kommer som standard med infrarød(IR) teknologi og der kan tilkøbes easywave teknologi til. IR teknologi er den samme form for teknologi, som du finder i en almindelig fjernbetjening. HouseMate kan kobles til et hav af forskellige enheder og der er for og imod de forskellige teknologier HouseMate har mulighed for at tilslutte med.

Når du skal have en døråbner skal du gøre op med dig selv, om hvorvidt du vil have muligheden for f.eks. At sidde inde i soveværelset og kunne åbne hoveddøren inde i stuen, hvis det ringer på, uden du skal køre derind i kørestol. Vil du gerne kunne åbne en dør i et andet rum, end det du befinder dig i, skal du gøre brug af easywave teknologien, da den ikke er afhængig af du skal være i det samme rum for at virke. Med IR teknologi er du nødt til at være i det samme rum som den modtagerboks du forsøger at aktivere, såsom en døråbner, for at den virker.
Installation og opsætning af en døråbner og tilkoblingen til HouseMate vil typisk blive udført af en autoriseret elektriker.

{redshop:639}

Hvorfor er vi så motiverede for at arbejde med HouseMate og ClickToPhone

Vi har valgt at føre de to velfærdsteknologiske hjælpemidler HouseMate og ClickToPhone fordi vi mener alle, i videst udstrækning uanset funktionsnedsættelse, skal have muligheden for at kommunikere med pårørende via de digitale medier. I en hverdag hvor vi i stadig større grad kommunikere via digitale medier, mener vi, at stadig flere med en funktionsnedsættelse vil opleve at blive “sat af” når de ikke selv kan tage og opretholde kontakten. Kontakt med venner og familie via de sociale medier kan ikke erstatte réel fysisk kontakt, men vil forhåbentlig kunne understøtte og facilitere besøg og kontakt, som er på brugerens præmisser.

Det er muligt at få bevilget ClickToPhone og HouseMate som et hjælpemiddel af kommunen, du kan starte søgeprocessen på borger.dk eller du kan læse vores overordnede hjælpemiddelguide her.