fbpx
  • Hurtig levering fra 50,- / GRATIS ved afhentning i Odense
  • 30 dages fortrydelsesret

Hjælpemidlet DoMyDay - strukturerer hverdagens aktiviteter for demente

Som dement kan de udfordringer, der for andre virker små, synes umulige at overkomme. Hidtil har man ikke kunnet gøre meget ved det. Det kan hjælpemidlet DoMyDay ændre på. 

DoMyDay hjælpemiddel til dementeDoMyDay scorer topkarakter i at afhjælpe behovet for hjælp til mennesker som lider af demens.

Livet som dement er fyldt med bump. Mindre gøremål, man førhen har taget som en selvfølge, kan blive uoverskuelige at overkomme. Problemerne er forskellige fra person til person, men viser sig typisk når man mindst venter det. Ofte handler det om hukommelsen. Pludselig kan man måske ikke huske hvordan man laver en kande kaffe, slår græs eller vasker sit tøj. Tidligere har der ikke været så meget at gøre ved den slags, og mange demente har måttet sætte sin lid til fagpersonaler og pårørende. Sådan behøver det ikke at være længere.

Det viser en såkaldt Velfærdsteknologisk vurdering, som Odense Kommune har foretaget af hjælpemidlet DoMyDay. Fem mennesker som lider ad en demenssygdom, har haft produktet med hjemme i omkring otte måneder. Og resultaterne efterlader ingen tvivl: DoMyDay gør en stor forskel for dem alle.

Noget af det smarte ved hjælpemidlet er, at det har en funktion med opgaveformularer, som pårørende kan indstille til brugeren. Med andre ord vil den demente igen kunne klare opvasken, rengøringen eller hvad der måtte være brug for. Helt uden hjælp fra andet end sin DoMyDay.

Målinger i top

Undersøgelsen viser, at flere af borgerne er blevet mere selvhjulpne, efter de har fået DoMyDay. Opgaver, der tidligere har krævet støtte fra andre, kan nu klares på egen hånd af testpersonerne. Det inkluderer blandt andet at holde kalender, huske at tage medicin, huske sine morgenrutiner, støvsuge, slå græs, lave mad, holde aftaler med folk, gøre rent og vaske tøj.

I et enkelt tilfælde har testpersonen ikke haft brug for besøg fra fagpersonale, hvilket ellers ville have været utænkeligt. På grund af de gode resultater scorer produktet da også topkarakter i vurderingen fra Odense Kommune. På en skala fra 0-5, ligger alle borgernes evalueringer mellem 4 og 5.

”De må ikke tage den fra os”

En af dem, der har haft stor glæde af DoMyDay, er 55-årige Anette Andersen. Hun har demens, og er blandt de testpersoner, der har afprøvet produktet. I marts medvirkede hun i et TV-indslag på TV 2 Fyn, hvor hun fortalte om, hvordan hendes hverdag er blevet forbedret efter hun har fået DoMyDay. Og om hendes frygt for at miste hjælpemidlet igen.

”Den har gjort det, at jeg ikke er så stresset oppe i mit hoved. Jeg var meget stresset over hele tiden at skulle huske tingene,” siger hun til TV 2 Fyn og fortsætter:

”Jeg vil ikke undvære den. De må ikke tage den fra os i projektet, for vi er blevet afhængige af den”.

I forbindelse med samme indslag giver Odense Kommune udtryk for, at de arbejder på at gøre løsningen permanent. De gode resultater er simpelthen ikke til at ignorere. DoMyDay har gjort det lettere at leve med demens eller andre kognitive udfordringer.

Fakta: DoMyDay

  • Er et hjælpemiddel til alle slags kognitivt udfordrede
  • DoMyDay guider brugeren til at klare mange af dagligdagens gøremål selv
  • Produktet er udviklet af Tele Call i samarbejde med bl.a. Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi

Klik her for at se mere om DoMyDay

 

Se mere om DoMyDay herunder

DoMyDay produktbeskrivelse

Dansk teknologi gør kvinde med Downs syndrom selvstændig

DoMyDay lader hjerneskadede være sig selv

Odense Kommune implementerer DoMyDay

Udviklingsforløb af DoMyDay

Få nyheder direkte i din indbakke: