Nødkald

Hvorfor er det vigtigt en mobiltelefon til ældre skal have et Nødkald?

Nødkaldsknappen er efterhånden ved at være en ganske almen funktion på nutidens mobiltelefoner for ældre.
Nødkald er et begreb, der dækker over, at man med en enkelt knap, på ens mobiltelefon, kan ringe op til forprogrammerede numre (eventuelt med en på forhånd indtalt besked med ens adresse og situation) og sende allerede skrevne SMS’er ud. Dette er især nyttigt for skrøbelige og ældre mennesker. Hvis en ældre falder ned ad trappen, og ikke er i stand til selv at komme op, kan de tilkalde hjælp med det samme, takket være nødkaldet.

Nødkaldet er endnu ikke en fast bestanddel på mobiltelefoner til ældre, men de bedre modeller har dem efterhånden implementeret. Kig efter funktionen på din næste mobiltelefon, hvis også du er interesseret i øget tryghed i hjemmet

Et nødkald virker typisk ved du holder en fast designeret knap inde i et par sekunder. Efter dette ringes der enten rundt til forprogrammerede numre, en vagtcentral eller der bliver sendt en bestemt sms med gps lokation. Et Nødkald kan tage mange forskellige former, hvad der er vigtigt er at du overvejer hvilken form for Nødkald du føler dig mest tryg ved. Vil du helst have en enkelt knap på en fjernbetjening eller foretrækker du en nødknap på den mobiltelefon du alligevel altid har på dig? 

Udvalgte løsninger med Nødkald