IMEI Nummer

Hvad betyder IMEI nummeret på en mobiltelefon?

Enhver mobiltelefon har i dag et IMEI (International Mobile Equipment Identity) nummer. IMEI-nummeret, på 15 cifre, benyttes til at identificere enhver mobiltelefon og kan sammenlignes med hvordan nummerpladen på en bil identificere den enkelte bil. IMEI-nummeret kan bruges eksempelvis hvis din telefon bliver stjålet, da det på denne måde er muligt at verificere, at det er netop din telefon. Mobilproducenter tager forskellige tiltag for at forhindre tyveri og misbrug af en mobiltelefon. Apple knytter f.eks. brugerens Apple ID til hardwaren, derfor skal en ny køber af en brugt apple telefon kende den oprindelige brugers Apple ID og adgangskode.

På det amerikanske marked bruger flere mobilproducenter en såkaldt Kill-Switch, en dræberknap. Dermed kan brugeren eksternt “dræbe” en telefon, hvis den f.eks. er blevet stjålet.

For at finde din telefons IMEI-nummer, kan du enten kigge på telefonens kvittering, bag telefonens batteri under stregkoden eller ved at indtaste *#06# på telefonens display, hvorefter IMEI-nummeret vises.

Når din telefon bliver tændt vil IMEI nummer sendes (krypteret) til et stort register, Central Equipment Identity Register(CEIR). CEIR indeholder et stort internationalt register over sortlistede IMEI numre, som telefonselskaberne har adgang til. Det er dog ikke alle telefonselskaber der gør brug af CEIR, derfor kan en blokeret telefon virke i enkelte lande. Det er uklart hvilke lande og operatøre der ikke gør brug af CEIR registret.

Vi anbefaler altid at have sin mobiltelefons IMEI-nummer skrevet ned, hvis man skulle være så uheldig at miste sin telefon, på den ene eller den anden måde.