HD Video

Hvad betyder det når der står video i HD opløsning?

HD video er et begreb der dækker over video i ”High Difinition” – høj opløsning. Hvad HD-opløsning præcis er, er dog et spørgsmål, der konstant er oppe til debat. 720p-opløsning kaldes HD-Ready, mens 1080p er defineret som Full HD, den bedste kvalitet. Hvad end man vælger, er HD video at betegne som video i meget høj kvalitet. I dag har de fleste nye fjernsyn HD video, det samme gælder større computere og selv de nyeste og dyreste mobiltelefoner kan prale med skærme, der kan vise enten HD video i 720p eller 1080p. HD video kræver naturligvis mere båndbredde, end almindelig video, for at overfører den bedre billedkvalitet.

Tallet 1080p på en full-HD skærm henviser til at skærmen viser 1080 vertikale pixels. En skærm skal mindst have 720 vertikale pixels for at kunne sige skærmen har HD kvalitet.

Efterfølgende er der kommet 4K opløsning til skærme, også kaldet Ultra HD eller UHD. Kort fortalt er opløsningen på en 4K skærm fire gange så høj som på en 1080p Full-HD skærm.

Hvor vigtigt er det så at beskæftige sig med opløsningen når du leder efter et nyt fjernsyn? Hvis du vil have et kæmpe monster af en fladskærm hjemme i stuen, så er det en fordel at give noget ekstra og købe et tv i 4K. Leder du derimod efter et fjernsyn der skal stå ind i soveværelset og vise netflix? så er det ikke så vigtigt igen. Dog vil vi herfra anbefale du altid tager ud og ser en skærm i funktion før du køber den, så ved du hvad du får for dine penge.