H.323

Hvad er en H.323 protokol?

H.323 er en standard der beskriver protokoller til at skabe audio-visuel datakommunikation over enhver type af netværk. H.323 giver standarder til udstyr, computere og services der gør brug af multimediekommunikation på tværs af netværk. Standard protokollerne er typisk indbefattet i en af fire komponenter, Terminaler, Gateways, Gatekeepers og Multipoint Control Units (MCU).  Hvad H.323 standarden gør, er, at den adresserer kaldesignaler, kontrollerer multimediatransport og kontrollerer båndbredden. Uden H.323 protokollen, ville det være praktisk set umuligt at sende både video- og audiofeeds samtidigt, som man for eksempel gør med videokonference og Skype-opkald med video.
Selvom H.323 kan benyttes både over mobile netværk, som GSM-netværket og almindelige WiFi-netværk, er det især den sidste type netværk med IP-adresser, der kan drage nytte af den.

H.323 standarden gør at hvis dit udstyr eller service er kompatibelt med disse standarder, vil de have nemmere ved at kommunikere over nettet til en stor varieret gruppe af enheder, såfremt de også følger H.323 standarderne.

Multimedietransmission over IP-netværk er nemmere end nogensinde før med H.323 protokollen.