H.239

Hvad bruges H.239 til?

H.239 også kaldet VCS H.323 Interworking er en standard for multimediakommunikation over diverse netværk. H.239 blev publiceret af Telecommunication Standardization Sector (ITU-T) som en anbefalet teknologi i juli 2003. ITU-T er en del af tre divisioner indenfor den internationale telekommunikations union(ITU), som blev grundlagt allerede i 1865!

Det H.239 konkret gør, er, at sikre roller og ekstra kanaler for H.32x-terminaler. Sagt på en anden måde, bruges H.239 når en konference skal have flere kanaler åbne i en konference. Såsom en kanal til selve videokonferencen og en til præsentation af data, som alle skal kunne se på skærmen. Den ekstra kanal til præsentation sender, blandt andet, data i form af multimediefiler, fra en enhed til en anden både over mobile netværk som GSM-netværket, men også trådløse WiFi-netværk.
Med H.239 er det desuden muligt at sende 2 videokilder på én gang, til eksempelvis en konference. Her er det så muligt både at vise en PC-præsentation med PowerPoint eller Word, samtidigt med at systemets kamera sender livefeeds ved siden af. Især til dette er H.239 meget benyttet.

H.239 er en del af en større serie af standarder H.32x til brug af multimedia kommunikation over flere netværk, fra ITU-T, som blandt flere også inkluderer H.323 standarden.