GSM

Hvad betyder det når en telefon gør brug af GSM?

GSM står for Global System for Mobile Communications (globalt system for mobil kommunikation). GSM er den suverænt mest udbredte form for mobiltelefoni og tæller efterhånden flere milliarder enheder i alle dele af verden.
GSM-netværket er i store træk det samme, om du besøger Sverige eller benytter din telefon i Italien. Det er netop denne ensartethed blandt landene, der tillader dig at bruge din telefon netop hvis du er på ferie i et andet land. GSM-telefoner fungerer ved hjælp af et SIM-kort (Subscriber Identity Module). Dette kort kan identificere netop din telefon for teleselskabet med henblik på at lade dig ringe, hvorhen du lyster, hvorefter regningen for præcis din aktivitet også tilfalder dig. En af de store fordele ved SIM-kort og derved også GSM er, at din nye telefon virker i dét øjeblik, du indsætter SIM-kortet.

At bruge GSM-netværket er i dag en stabil og fornøjelig oplevelse. I starten af netværkets levetid måtte man leve med ganske dårlig forbindelse fra tid til anden, mens der i dag er tilpas mange antennemaster, til at du overalt i Danmark nemt kan opnå forbindelse. En GSM-telefon kan i dag typisk benyttes både på 900MHz- og 1800MHZ-båndet og kaldes for dual band, fordi den benytter begge frefvensområder. 900/1800Mhz benyttes i hele europa og i det meste af verden. I nogle lande som eksempelvis U.S.A. anvendes 850/1900Mhz. Nogle mobiltelefoner er i stand til at benytte alle GSM frekvenserne, men det er langt fra alle.

Som en ny ting findes der også GSM-bordtelefoner. Dette er bordtelefoner, der både kan udnytte et fastnetstik, men også et SIM-kort. Derved kan en person fra bordtelefonen sende SMS’er, surfe og sende fax med videre.

UDVALGTE MOBILTELEFONER SOM BRUGER GSM NETVÆRK

{redshop:835}{redshop:972}{redshop:976}{redshop:977}{redshop:1027}{redshop:253}{redshop:1016}{redshop:1025}{redshop:1024}{redshop:967}{redshop:968}{redshop:969}{redshop:682}{redshop:818}