GPS

Hvad står forkortelsen GPS for?

GPS er forkortelsen for “Global Positioning System”. Med GPS-teknologien er det muligt, ved hjælp af satellitter der kredser rundt omkring jorden, at få bestemt ens position med få centimeters præcision – tilmed også højde over havets overflade. Med GPS-systemet er det blandt andet muligt at få præcis vejvisning, at få geo-præciserede informationer og meget mere. Teknologien blev udviklet af det amerikanske militær for årtier siden, men blev først offentligt tilgængeligt og kommercialiseret i løbet af 1980’erne. GPS er en mere og mere almindelig bestanddel i moderne mobiltelefoner. Smartphones har i et par år nydt godt af GPS’erne, hvorved man med mobiltelefonen har kunnet finde vej så nemt som ingenting.

GPS kan opdeles i to hovedområder:

  1. GPS til at finde vej, bruges f.eks i bilen og er også integreret i mange moderne smartphones
  2. GPS Tracking, bruges til at finde GPS enheden som kan være i en mobiltelefon eller være monteret i en lastbil, så man hele tiden kan sporer hvor den er henne.

I dag er det muligt at købe GPS-enheder små nok til at bære rundt til en løbetur, GPS-enheder til bilen med henblik på vejvisning og meget mere.