EPC

Hvad betyder EPC koden på min elektroniske enhed?

EPC er forkortelsen for “Electronic Product Code”, hvilket på dansk kan oversættes til en “elektronisk produkt kode”. Det er da også lige præcis hvad EPC er; pointen med systemet er at ethvert elektronisk apparat overalt i verden skal have sin egen unikke produkt kode.

En EPC-kode skabes ved hjælp af adskillige tal og bogstaver, i en bestemt rækkefølge, der præcist afgør hvilken type produkt der er tale om. Det kan være et shipping-container nummer og mange flere. På denne måde er det ved hjælp af EPC – der ofte strækker sig over 10-20 cifre og bogstaver – muligt at identificere ethvert produkt.

En EPC produktkode er en del af et RFID tag, (Radio Frequency indentification) på produktet. EPC er en standard udviklet af den internationale non-profit NGO organisation GS1. GS1 har 2 millioner medlemsvirksomheden tilknyttet op verdensplan, der alle bruger GS1’s standarder for stregkoder og RFID tags. Et RFID tag kan i mange henseender bruges på samme måde som en konventionel stregkode. Et RFID tag kan bruges til alt fra sporing af containere, BroBizz, elektroniske vare, identifikation af dyr etc.