Guide til den bedste fastnettelefon til hørehæmmede

Fastnettelefoner med høj lydstyrke til hørehæmmede | En kort Guide

Der er efterhånden mange gode bud på markedet for fastnettelefoner til hørehæmmede og ældre med nedsat hørelse. Det kan dog være ret svært at finde rundt i den veritable jungle af telefoner.

4 ting du bør bemærke, når du kigger efter en fastnettelefon til en hørehæmmet:

  1. Er den HAC kompatibel? Altså om fastnettelefonen er kompatibel til høreapparater (det har vi skrevet mere om her).
  2. Har den en tydelig visuel ringeindikator? Ofte vil det være i form af et lysende panel der blinker.
  3. Er der ekstra forstærkning af lyden (ofte kaldet telefonforstærkning)? Det betyder at du manuelt kan forstærke både lyden i røret og i ringelyden
  4. Er der et display med nummerviser og evt. telefonbog?

En fastnettelefon der opfylder alle fire af disse er et rigtig godt bud på en god fastnettelefon til hørehæmmede. Telefonen er særligt brugervenlig, hvis den også tager højde for at brugeren også kan være svagtseende, ved f.eks. at have store taster, tydeligt display og simple funktioner der er nemme at bruge.

Du kan også med fordel overveje om du har behov for en trådløs eller en stationær fastnettelefon. Er du stærkt hørehæmmet anbefaler vi en stationær, da trådløse telefoner typisk ikke vil kunne få nær så høj forstærkning af lyden, som en stationær fastnettelefon kan.

Du kan med fordel tjekke vores udvalg af trådløse telefoner til ældre, fastnettelefoner til ældre og mobiltelefoner til ældre. Størstedelen af telefonerne er HAC kompatible og har mange af de funktioner, som er særligt vigtige for personer med en hørenedsættelse. De er ofte også kaldet forstærkertelefoner, som dækker over det samme som en telefon med høj lydstyrke.

Der skal først og fremmest nævnes den populære ringeforstærker og derefter fire splinternye fastnettelefoner.

Ringeforstærker til fastnettelefon

– Forstærker ringelyden
– Visuel ringeindikator   

Med en ringeforstærker til din fastnettelefon, kan du øge ringestyrken op til hele 95 dB. Til sammenligning er det bare 15 decibel lavere end lydniveauet på en rockkoncert! Så burde det være muligt at høre sin telefon ringe derhjemme. Udover at ringe højt, blinker den også med en klar hvid LED ringeindikator.

{redshop:1070}

Geemarc fastnettelefon med nødkaldsarmbånd

– Forstærket ringelyd
– Visuel ringeindikator
– Kompatibel med høreapparater
– Nummerviser

Den første fastnettelefon vi vil anbefale er den nye fastnettelefon fra Geemarc, som kommer med nødkaldsarmbånd. forstærkning af lyden og telefonbog. Den er kompatibel med høreapparater (HAC) og er særligt god til folk med nedsat hørelse. Så kommer den med en blinkende LED ringeindikator, har nummerviser og kan forstærke ringelyden med op til 80 db. Den sætter altså flueben ved alle de fire kriterier nævnt, for oven, for en brugervenlig telefon til dig med en hørehæmmelse.

{redshop:1067}

Doro Magna 4000 forstærkertelefon

– Forstærket ringelyd og lyd i røret
– Visuel ringeindikator
– Kompatibel med høreapparater
– Nummerviser

Doro Magna er en fastnettelefon specielt udviklet til hørehæmmede, hvor der samtidigt er tænkt over at lave en telefon i et stilrent design. Doro Magna har en boostknap på selve telefonrøret, der øjeblikkeligt kan øge lyden i røret med +60 dB. Der er også mulighed for at du kan justere tonen under en samtale, for bedre at kunne finde et passende toneleje. Telefonens ringestyrke kan øges til 90 dB og er selvfølgelig HAC kompatibel. Fastnettelefonen er udstyret med et tydeligt oplyst display med navn- og nummerviser og integreret telefonbog. I det ene hjørne af telefonen er der placeret en LED ringeindikator, der blinker når telefonen ringer.

{redshop:687}

Fastnettelefon og trådløs telefon med fototaster

– Forstærket ringelyd og lyd i røret
– Visuel ringeindikator
– Kompatibel med høreapparater
– Nummerviser

Du får her en fastnettelefon med høj lyd, der kommer med et ekstra trådløst håndsæt. Med det ekstra håndsæt kan du nemt fordele telefonerne rundt i husstanden, så er du altid klar til et opkald. De kommer begge med ekstra høj lyd, store fototaster, telefonsvarer, telefonbog. Begge er kompatible til høreapparater (HAC) og har telefonforstærkning, hvor bordtelefonen også har nummerviser.

{redshop:1064}

Fastnettelefon med store taster og høj lyd

– Forstærket ringelyd og lyd i røret
– Visuel ringeindikator
– Kompatibel med høreapparater
– Nummerviser

Som navnet indikerer er der tale om en fastnettelefon med ekstra høj lyd, som har en ringelyd på op til 85 dB, samt justerbar lyd i røret på op til 30 dB. Udover sin forstærkning  er den selvfølgelig kompatibel med høreapparater (HAC). Den er særligt ældrevenlig med sine store overskuelige adskilte taster og 12 hurtigkaldsknapper. Dens visuelt blinkende LED ringeindikator, gør det endnu mere sikkert, at du får taget din telefon, når den ringer.

{redshop:1068}

Maxcom MC6800 trådløs fastnettelefon

– Forstærket ringelyd
– Visuel ringeindikator
– Kompatibel med høreapparater
– Nummerviser

Den trådløse telefon fra Maxcom anbefales til personer med let til moderat hørenedsættelse. Telefonen har mulighed for +8db forstærkning af lyden og er HAC kompatibel. Telefonen har en integreret telefonbog med nummerviser og en tydelig ringeindikator.

{redshop:1019}