Bosted bruger MOBI:DO for borgernes skyld

MOBI:DO – Er testet af personalet på bostedet Løgumgård i Tønder

I seneste nyhedsbrev fortalte vi om, hvordan personaler bruger MOBI:DO til at lette arbejdsdagen

Nu vender vi tilbage til essensen af, hvorfor MOBI:DO er til: for brugerne. Det ved de på Handicap Løgumgård i Tønder.

qr kode scanner hjælpemiddel Mobi:doPersonalet på Handicap Løgumgård bruger QR-koder til at give borgerne på bostedet den bedst tænkelige pleje.  Foto: Mogens Gabs
Personalet på Handicap Løgumgård bruger QR-koder til at give borgerne på bostedet den bedst tænkelige pleje. Foto: Mogens Gabs I Tønder ligger der et bosted for udviklingshæmmede. Her ved de, hvordan man bruger moderne velfærdsteknologi til at hjælpe sine borgere. På Handicap Løgumgård har de hængt QR-koder op, som vejleder personalet i, hvordan alle beboere bedst håndteres, alt efter hvilket behov de har for hjælp.
Det er et system, som forsker i velfærdsteknologi ved University College Nordjylland, Jette Bangshaab, kalder:
”En meget kvalificeret løsning. De kan forberede sig på, hvad det er for en borger, de møder, og hvilke behov vedkommende har for hjælp, hvis ikke de kender den pågældende borger i særlig grad,” uddyber hun.

Brugeren bliver uafhængig

Hele systemet er skabt med øje for, at hver enkelt borger er sin egen, og at alle har ret til selvstændighed. Det kan MOBI:DO hjælpe med. Et eksempel på det, er den måde Handicap Løgumgård håndterer tegn til tale.
Når en borger har udviklet sine egne tegn, kan vedkommende få svært ved at kommunikere. Det roder dette system bod på. Her skal der ikke mere end nogle QR-koder til, så forstår personalet, hvad borgeren mener. Det giver alle beboerne bedre muligheder for at udtrykke det, de har lyst til. Og dermed; til at gøre hvad de har lyst til.
Det er bare ét eksempel på, hvordan MOBI:DO kan hjælpe brugerne. Systemet kan nemlig tilpasses efter ethvert behov, og er derved et ideelt redskab til at give mennesker mere selvbevidsthed og selvstændighed. Det er derfor, vi kalder idéen bag konceptet for ”inventing SELFware”.
MOBI:DO kan lige nu prøves gratis – helt enkelt. Klik her, for at se hvordan.