Guide til at vælge de bedste mobiltelefoner til ældre

De bedste mobiltelefoner til Ældre | En kort guide

Der er efterhånden rigtig mange mobiltelefoner på markedet der bliver promoveret til ældre brugere, men hvordan sortere du skidt og kanel fra hinanden?
Du kan her læse en kort beskrivelse af hvad du skal have for øje når du kigger efter en ny mobiltelefon, enten til dig selv eller fx. Din gamle far, der skal skifte fra sin kendte fastnettelefon, til en mere mobil løsning. Vi vil også til slut give dig vores bud på fem mobiltelefoner, vi mener er særligt gode til ældre.
Når du skal ud og vælge en mobiltelefon til ældre er det vigtigt du overvejer følgende ting:

– Hvor vant til teknologi er vedkommende der skal bruge mobiltelefonen?
– Sker springet fra en klassisk fastnettelefon til en mobiltelefon, er det muligvis ikke en ældrevenlig smartphone du skal overveje, men en klassisk knap telefon eller en klaptelefon der typisk vil have en lidt større skærm.
– Hvad skal mobiltelefonen bruges til?
– Skal telefonen kun kunne ringe op og modtage opkald, kan der med fordel sorteres funktioner såsom kamera, stor farveskærm og klapfunktion fra, der typisk øger prisen på telefonen.
– Har den der skal bruge telefonen gigt eller gigtlignende smerter i hænderne? Så kan der med fordel overvejes at kigge efter en telefon i en mindre model, idet de typisk vil være mindre smertefulde at holde omkring end f.eks. En stor smartphone. Dog hvis drømmen er en smartphone, kan der købes bagcovers i mere gribe sikker gummi, til de fleste smartphones i dag.

Vigtige funktioner at kigge efter til en mobiltelefon til ældre er:

– Om telefonen har en stor skærm med klare tydelige farver og tydelig skrift.
– Har mobilen store adskilte taster i en tydelig kontrastfarve, så de er nemme at skelne fra hinanden ved nedsat syn.
– Nødkaldsfunktion er en yderst nyttig funktion, så kan du være sikker på altid at kunne kalde på hjælp, bare du har din telefon med dig.
– Særligt vigtigt for ældre med nedsat hørelse er at holde øje med mobilen er kompatibel med høreapparater.
– Ønskeligt hos en seniortelefon er et overskueligt og brugervenligt design, med letgenkendelige funktioner og ikonografi.

De mobiltelefoner vi præsenterer nedenfor vil rangerer i kompleksitet, fra en helt simpel mobiltelefon, til den nyeste smartphone specielt udviklet til ældre brugere. Disse mobiltelefoner er kun et uddrag af det store kartotek, af telefoner til ældre seniorer Tele Call fører. Vi anbefaler at du tager et kig på vores mobiltelefoner til ældre Her.

Doro 780X

Doro 780X er nærmest den simpleste mobiltelefon du kan få fingre i, hvis ikke du skal til og slæbe en GSM-bordtelefon med dig rundt. Den lille smarte mobil kommer med en lang række utroligt nyttige funktioner såsom tryghedsalarm, tilknyttet Doro’s respons service, sikkerhedstimer, gps-lokation og 3 store hurtigvalgstaster. Med Doro response kan tilknyttede kontaktpersoner via response app’en eksternt tilgå mobiltelefonens indstillinger og f.eks. ændre på lyden, hvis der ved en fejl er sat på lydløs og brugeren ikke selv kan slå lyden til igen. De tilknyttede kontaktpersoner kan også invitere flere kontaktpersoner til og se Doro mobilens gps-lokation.

Doro 780X henvender sig særligt til ældre borgere der ikke kan overskue alt for mange funktioner, men som har brug for at kunne ringe og modtage opkald, lige meget hvor de er. Telefonen er simpel og overskuelig med store tydelige knapper i kontrastfarver. Den er selvfølgelig kompatibel med høreapparater og har en forstærkning af lyden på 35 dB. Der kan skrives ICE oplysninger ind i telefonen, der kan give redningspersonel livsvigtige oplysninger såsom sygdomme, blodtype, medicin allergi o.l.

{redshop:1048}

emporia Active

emporia Active er kompatibel med høreapparater og har en nødkaldsknap, som ved aktivering ringer op til 5 numre. Active er en robust lille telefon ligesom Kanso, der har en IP54 certificering ift. At være støv og vandbestandig. Mobiltelefonen har store tydelige taster, et lækkert 2 mp kamera og gør brug af den nyeste 4G Volte teknologi, hvilket betyder den levere en fremragende dækning når du taler i telefon. emporia Active er til dig der gerne vil have en simpel mobiltelefon, der er nem at finde rundt i, men som stadig vil kunne tage billeder og som ønsker den øgede tryghed ved en nødkaldsfunktion.

{redshop:1028}

Doro 1362

Doro 1362 er en yderst brugervenlig mobiltelefon med store adskilte taster og den velkendte brugerflade vi kender fra Doro. Mobilen har en stor bred farveskærm, med tydelige klare farver og et kamera på 2 MP. Du kan få den i både sort og hvid, hvor den hvide anbefales, til svagtseende, for ekstra stor kontrastfarve på tasterne. Mobiltelefonen kan indstilles til at ringe med ekstra høj og tydeligt lyd, op til 35 dB.
Doro 1362 er til dig der har brug for en mobiltelefon der er simpel og nem at anvende, som har nødkaldsfunktion og kan ringe med ekstra høj lyd.

{redshop:968}{redshop:967}

Nokia 2720

Den smarte Nokia 2720 kan næsten beskrives som en overgang mellem en klassisk mobiltelefon med knapper og en smartphone. Klaptelefonen har nemlig Facebook og WhatsApp præinstalleret og du har mulighed for at downloade flere apps til telefonen også. Telefonen har en exceptionelt stor skærm med tydelig tekst og klare farver. Mobiltelefonen har også en nødknap der kan sende en nød-sms med ens gps placering, samt ringe op til 5 nød-kontakter valgt fra adressebogen.
Med Nokia 2720 får du lidt af det bedste fra begge verdener. En nem og overskuelig telefon med gode store taster, en stor skærm, nødkald og muligheden for at gå på nettet og bruge apps.

{redshop:1032}

emporia Smart 3

Nu er vi i den lidt mere avancerede ende, men det betyder ikke at selve mobiltelefonen kommer til at være så meget sværere at bruge. Emporia Smart 3 er nemlig udviklet specielt til ældre brugere, og er løbende under udviklingen blevet testet af et panel bestående af ældre borgere. Dette er gjort for at sikre emporia kan tilbyde en smartphone, ud over det sædvanlige, der er brugervenlig og intuitiv at finde rundt i. Smart 3 har derfor funktioner der er vigtige for ældre såsom en nødkaldsfunktion, kompatibiltet med høreapparat og som stadig kan downloade nyttige apps såsom mobilepay, facebook etc.
Emporia Smart 3 er især god til dig der skal prøve kræfter med en smartphone for første gang, den har et fremragende brugervenligt design, der er særligt god til ældre der ikke er vant til at bruge android eller iOS smartphones.

{redshop:1027}