Guide til den bedste fastnettelefon til ældre

Fastnet

Fastnettelefonen er efterhånden en ældre sag, men som rigtig mange stadigvæk gør god brug af. Især hos ældre der ikke er vokset op med at bruge mobiltelefoner, kan springet fra en fastnettelefon til en mobiltelefon simpelthen være for stort.

Du står måske og leder efter en ny fastnettelefon til dig selv eller måske til din gamle far? Synes du måske, som så mange andre, det kan være svært at finde rundt i hvilke telefoner der rent faktisk også er særligt gode til ældre?

Vi har summet på kontoret og brugt vores mere end 22 års erfaring med vejledning i telefoni, særligt til de ældre brugere, til at sammensætte en guide til at vælge de bedste fastnettelefoner.
Vi kommer selvfølgelig også med vores anbefalinger til, telefoner vi selv synes er særligt gode til ældre.

Gode ting at kigge efter når du skal købe en fastnettelefon:

Store adskilte taster: Tasterne skal være store og helst i en farve der står i kontrast til resten af telefonen.

Enkelt design: Telefonen skal have et enkelt design med få velkendte funktioner, der er nemme at betjene.

Nødkald: Tryghedsalarm eller nødkald: Er ofte en rigtig god funktion især hvis der er risiko for fald i hjemmet, eller utryghed ved ikke at kunne komme til telefonen i en nødsituation.

Forstærket lyd: Ekstra høj ringelyd. Telefonen skal helst kunne indstilles til en ringelyd på mindst 30 dB.

Kompatibel med høreapparater: Det er en god idé at tjekke om telefonen fx. Har teleslynge og kan kobles til høreapparater. Typisk vil du på et produkt, se det nævnt som HAC, Hearing Aid Compatible.

Store tydelige hurtigvalgstaster: Er en rigtig nyttig funktion på fastnettelefoner, især hvis de kan fås med muligheden for at sætte egne billeder på kontaktpersoner ind.

Den helt simple og klassiske

Lady Vægtelefon
Den klassiske Lady telefon, mangler en stor del af de funktioner vi lige har fremhævet, på nær en, som den til gengæld slår alle de andre telefoner med, med længder.
En lady telefon er en klassisk vægtelefon, der er holdt helt enkel og simpel i sine funktioner.
Den har ikke andre funktioner end at man kan tage telefonen ved at løfte røret eller ringe genopkald til det seneste nummer.
Så hvis du eller en du holder af, mangler en virkelig simpel fastnettelefon, så er det Lady telefonen der er et besøg værd.

{redshop:199}{redshop:150}

Den velkendte Doro

Doro Comfort 3000
En fastnettelefon der med sit flotte sorte design ligner en ganske almindelig flot telefon, men med lidt ekstra funktioner der gør den tiltagende ældrevenlig. Fordelen ved det enkle sorte design, er en telefon der ikke står på bordet og ligner et hjælpemiddel.
Den lille sorte Doro fastnettelefon har ekstra høj lyd (30dB), muligheden for at der kan tilsluttes et headset til håndfri tale, letlæseligt display med store tal/bogstaver og den er HAC kompatibel med høreapparater.

{redshop:275}

Den virkelig smarte

Trådløs telefon med telefonsvarer, dørtelefon og klokke
Med den trådløse telefon med tilknyttet dørklokke og lydforstærker, får du en telefon med virkelig høj lyd i røret og forstærket ringelyd både i selve telefonen, men også gennem ringeforstærkeren. Når der ringes på din dørklokke, kan du tale med dem gennem din trådløse telefon, før du vælger at lukke vedkommende ind.

{redshop:1066}

Den enkle med og uden nødkald

Maxcom KXT480 og KXT481 SOS
Nu er vi nede i de særligt specialiserede fastnettelefoner med store tydelige taster i kontrastfarve, med billed hurtigkaldstaster, stort tydeligt display, kompatibel med høreapparat og høj ringelyd.
Begge telefoner er formidable bud på en fastnettelefon til ældre med nedsat syn og/eller hørelse.
Vi vil her især fremhæve KXT481SOS, da den har en nødkaldsfunktion med en dertilhørende fjernbetjening med nødkaldsknap på. I en nødsituation kan brugeren trykke på nødkaldet og telefonen ringer op til forudindtastede numre. Når der svares kan der tales igennem nødkaldet på fjernbetjeningen. Denne telefon vil vi især anbefale til ældre der er i risiko for fald i hjemmet og som kan føle sig utrygge alene i eget hjem.

{redshop:1017}{redshop:1018}