Guide til den bedste universal fjernbetjening til ældre

Hvordan vælger du den bedste Universal Fjernbetjening til Ældre?

Det kan være et spørgsmål der er svært at besvare, der findes et hav af fjernbetjeninger derude og hvad for nogle af dem er noget værd? Vi mener ikke at have svaret på alt, men vi kan ihvertfald hjælpe dig med at vælge en ny simpel og brugervenlig universal fjernbetjening til et tv.

Se vores video om hvilken universel fjernbetjening du skal vælge, klik her 

Et moderne fjernsyn i dag har ofte utroligt mange funktioner, mange af dem vældig smarte. Deres gængse fjernbetjeninger afspejler ofte dette ved f.eks. At have hurtigvalgs knapper til netflix, mediacenter etc. Der kan være mange grunde til at du, eller en pårørende, ikke kan overskue en almindelig fjernbetjening.
Hvad du skal overveje er:

  • Skal fjernbetjeningen være med eller uden tal?
  • Hvilke funktioner er der brug for?
  • Skal fjernbetjeningen kunne fungere til flere enheder?
  • Skal den have en skarp og klar kontrastfarve så den er til at finde?
  • Skal knapperne stå i skarp kontrast, så de er nemmere at skelne for f.eks. en svagtseende?

Har brugeren af fjernbetjeningen sclerose, parkinson eller anden lidelse der giver langsomme træge bevægelser? Så skal du især overveje modellerne af mærket Seki, da de ikke fortsætter med f.eks. at vælge kanaler så længe man trykker knappen ned.

Du skal være obs på altid at gemme den originale fjernbetjening, hvis der skal tilgås indstillinger på fjernsynet, installeres kanaler og lignende.
Hvis den originale fjernbetjening bruger infrarød, vil en universel fjernbetjening fra Seki og Doro også umiddelbart fungerer. Dog virker de ikke til fjernsyn fra B&O, der bruger et andet system end andre tv fabrikanter.

Se videoen om hvordan du indkoder en universel fjernbetjening, klik her

Den Helt simple Fjernbetjening

Seki Slim er en fjernbetjening til dig der kun kan overskue tænd/sluk, kanalvælger, mute og lydstyrke.
Det vil sige denne lille universelle fjernbetjening ikke har mere end 6 knapper. De få store knapper fungerer særligt godt til personer med f.eks. parkinson og sclerose, der kan have langsomme træge bevægelser og ufrivillige bevægelser. Holdes en tast nede bliver den nemlig ikke ved med at være aktiveret. Dermed kan en person med langsomme træge bevægelser vælge kanaler, en kanal af gangen.
En sort universal fjernbetjening kan have en tendens til, for nogen, at fortabe sig på et mørkt bord eller i mørke møbler. Derfor fås Seki Slim også i en klar rød farve, der skaber en tydelig kontrast til de møbler den ligger på. Den klare røde farve er f.eks. brugbar til personer med en erhvervet hjerneskade, der har svært ved at skelne nærliggende farver fra hinanden.

{redshop:628}{redshop:625}

En Simpel Fjernbetjening med knapper i kontrastfarve

Doro HandleEasy er en lille fjernbetjening der virker både til tv, stereoanlæg med mere. Fjernbetjeningen har et hvidt topstykke i plastic, der skaber en klar kontrastfarve til de sorte knapper. Den lille Doro HandleEasy fjernbetjening har derfor sværere ved at falde i et med omgivelserne og knapperne er nemmere at skelne fra hinanden for f.eks. svagtseende. Holdes knapperne nede på en doro fjernbetjening, skal du dog være obs på at den f.eks. vil fortsætte med at vælge kanaler eller skrue op for lyden.

Seki Medium har ekstra store knapper, der er i en lys grå, så de står i kontrast til fjernbetjeningens sorte plastic. A og B tasten på fjernbetjeningen betyder kort fortalt at du kan kode den til at fungere som to forskellige fjernbetjeninger. Et eksempel: A knappen sætter fjernbetjeningen til det almindelige tv. B knappen sætter din fjernbetjening til din tv-boks. Bliver du helt forpustet ved tanken om hvordan du skal programmere en fjernbetjening? Giv vores kundeservice et kald, så skal vi nok sammen finde en løsning der passer.

{redshop:122}{redshop:341}

En simpel universal Fjernbetjening uden så mange dikkedarer

Seki Easy plus er en lidt større fjernbetjening, med flere af de vante knapper, men uden en hel masse ekstra der forvirre mere end det gavner.
Easy Plus kan i modsætning til de mere simple fjernbetjeninger gå på tekst-tv og har selvfølgelig derfor også et tastatur.
De knapper der oftest bruges, volumen og programvælger, er forstørret og placeret der hvor tommelfingeren naturligt lægger sig.

{redshop:343}