Telefoner til svagtseende | Guide til dig eller dine med nedsat syn

mobiltelefoner smartphones og fastnettelefoner i en bunke

Hvad pokker skal du kigge efter, hvis du har et familiemedlem der har stærkt nedsat og som skal bruge en ny telefon? Du kan jo ikke bare købe hvad som helst.
Vi ved godt det kan være en regulær jungle at finde en ny telefon. Vi ved også at det er 1000 gange værre, hvis du skal finde en telefon til en du holder af, som har hæmmet syn.

Derfor har vi her sammenfattet en række forslag, på 3 fastnettelefoner, en nummersender og en mobiltelefon, der er særligt gode til svagtseende.

Fastnettelefon med fototaster til hurtigkald fra Geemarc

Med den her telefon får du 8 store fototaster og særligt store knapper, der står i skarp kontrast til telefonen.
Med de store fototaster, skal du ikke til at lede gennem en telefonbog, med bogstaver og tal der er for små at se. Her skal du bare sætte et godt tydeligt billede ind, eller en lille taktil markør, hvis synet er stærkt nedsat.

Telefonen har forstærket ringelyd og er kompatibel med høreapparater.

{redshop:1075}

Fastnettelefon og trådløs telefon med fototaster fra Geemarc

Både bordtelefonen og den trådløse telefon har store, tydelige nummertaster. Kodningen er den samme på både bordtelefonen og den trådløse telefon. Så vil den øverste billedtast for eksempel altid være til ens søn, på begge telefoner.

Med de store fototaster, kan du ringe op til den tilknyttede kontakt med et enkelt tryk. De store fototaster, er især gode til stærkt svagtseende eller demente, hvor genkendelsen af et ansigt er nemmere end et skrevet navn.

Begge telefoner har forstærket lyd og er kompatibel med høreapparater.

{redshop:1064}

Maxcom KXT480 fastnettelefon til svagtseende ældre

Er suveræn til dig med nedsat syn, der har brug for store tydelige taster, der står i skarp kontrast til telefonen.
De tre kontakter du ringer allermest til, kan nemt gemmes på de tre billedtaster. Så er det bare at løfte røret, trykke på billedet af din datter og telefonen ringer op til hende, nemt og enkelt.
Telefonen er kompatibel med høreapparater.

{redshop:1082}{redshop:1017}

Tiptel Ergonomic 12 nummersender til fastnettelefoner

Få nemt 12 kæmpestore nummer- eller billedtaster, tilsluttet til din fastnet telefon. Løft røret, tryk på billedet af din datter og du ringer hende op med det samme.

Skal nummersenderen bruges til en person der er blind, eller stærkt svagtseende, kan du med fordel klæbe små taktile markører på hver tast. Dermed kan man føle sig frem til den ønskede person, der passer til den taktile markør og ringe op bare med et enkelt tryk på tasten.
Nummersenderen passer til alle fastnettelefoner. Så hvis du leder efter en tilføjelse til en telefon du allerede har, eller har brug for ekstra mange store billedtaster.

{redshop:430}

Doro 780X mobiltelefon med nødkald ældre med nedsat syn

Mobiltelefon med tre store knapper til hurtigkald. Der er få, men store knapper i skarpe kontrastfarver.
Mobilen er lavet til at være særligt enkel og nem at finde rundt i. Telefonen er en mobil der er særligt god til svagtseende, idet mobilen har en stor tydelig skærm og få store knapper, der er nemme at anvende og adskille fra hinanden.
Mobilen har forstærket lyd og er kompatibel med høreapparater.

{redshop:1048}