fbpx

Hurtig Levering fra 50,-

30 dages fortrydelsesret

Din kurv er tom

NTSC

NTSC, hvilket står for National Television Systems Comittee, er et standardsystem for farve-tv benyttet i det meste af både Nordamerika og Sydamerika, med visse undtagelser. Japan, Korea, Taiwan og hele USA er blandt andet kendt som lande, der benytter NTSC til deres fjernsyn.

Populært konkurrerer NTSC med PAL-systemet (Phase Alternating Line), der benyttes i Europa og herunder også Danmark. De to systemer har både deres fordele og ulemper. Danske fjernsyn, der er i stand til at tage PAL-tv, er sjældent i stand til også at kode NTSC-signaler. Det samme er gældende for apparater i lande, der benytter sig af NTSC.

Også en DVD kan være NTSC eller PAL, hvorfor en DVD-film købt i USA ikke nødvendigvis kan afspilles i Danmark på en dansk DVD-afspiller med et dansk fjernsyn. Til dette kan en speciel videoenhed være nødvendigt – men i så fald er det naturligvis nemmere blot at købe den angivne DVD i Danmark i stedet.

Grundet overfølsomhed overfor støj kalder spøgefulde undertiden NTSC for Never The Same Color – om end man som almindelig bruger næppe ligger mærke til dette.

Mere i denne kategori: « Nummerportering NMT »
feedback
feedback