Mobiltelefon

Hvordan fungerer en mobiltelefon?

En mobiltelefon er en telefon, du kan tage med dig overalt, og som ikke kræver en ledning for at fungere
Mobiltelefoner fik deres store gennembrud i starten af 2000-tallet, hvor Gud og hvermand efterhånden ejede en mobiltelefon. I dag er det normalt at både unge og ældre har en eller flere mobiltelefoner. Det at man kan komme i kontakt med mennesker, lige meget hvor man er med en mobiltelefon, er selvsagt en kæmpe fordel. Mobiltelefoner i dag kan ikke alene sende SMS’er og ringe, men de kan også gå på internettet, afspille musik og videoer samt mange andre ting.

En speciel gren af mobiltelefoner er enkle mobiltelefoner til ældre, som vi her hos Tele Call Danmark har specialiseret os i. Denne type af mobiltelefoner har flotte og store skærme, anselige og klart adskilte knapper, samt mulighed for at forbinde mobiltelefonen med ens høreapparat. Nogle mobiltelefoner til ældre har nødkald som gør det muligt hurtigt at tilkade hjælp ,hvis der pludselig opstår behov for hjælp

Allerede i 1970’erne i USA, og i slutningen af 1980’erne i Danmark var det muligt at købe mobiltelefoner. På dette tidspunkt var de dog ikke just mobile, men nærmere store klodser. Udviklingen begyndte dog at gå rigtigt hurtigt allerede i midten af 1990’erne, hvor japanske firmaer også begyndte at deltage. Udviklingen eksploderede i begyndelsen af det nye årtusinde, hvor flere og flere danskere lige pludselig havde mobiltelefoner, der på dette tidspunkt også var lommevenlige. I starten af 2000-tallet var reklamer i fjernsyn og radio for mobiltelefoner allerede almindelige. 

Mobiltelefoner fungerer ved hjælp af radiobølger og telemaster. I Danmark har både TDC, teleselskabet 3 og Telenor opsat telemaster over hele landet, hvorved du som dansker – hvad end du bor i provinsen, midt inde i byen eller ude i Vestjylland – kan være næsten sikker på permanent mobildækning. Mobildækningen bliver kun bedre med tiden og bliver løbende opgraderet.

En mobiltelefon kan i dag meget, meget mere end at ringe. Med selv billige mobiltelefoner er det muligt at sende SMS’er og spille små spil, mens de større og dyrere mobiltelefoner (smartphones, forhandles pt. Ikke af TeleCall, der har specialiseret sig i ældrevenlige mobiltelefoner), kan gå på nettet, afspille musik og video, foretage videoopkald, foretage betalinger og meget mere. Mobiltelefonen har i det hele taget en fremtrædende rolle i dagens Danmark, hvor over 90 % af befolkningen efterhånden kan prale af en mobiltelefon eller flere.

Mobiltelefoner fungerer ved hjælp af de specielle SIM-kort (Subscriber Identity Module). Et SIM-kort tillader teleselskabet, hvor man har et abonnement, at følge hvor meget man benytter ens mobiltelefon. På denne måde kan præcise regninger sendes ud. En ny mobiltelefon koster fra omkring tusinde kroner og op, mens abonnementer kan fås for 50-100kr om måneden.
Overordnet set findes der fire typer af mobiltelefoner: almindelige, hvilke er rektangulære, klaptelefoner hvor telefonen klappes sammen, skubttelefoner med et opskubbeligt tastatur samt smartphones, hvor hele skærmen er et tastatur, der kan trykkes på.

Selv ældrevenlige mobiltelefoner, hvilke TeleCall fører i stort antal, har ekstra funktioner som kamera, små spil, nødkald, telespoler (kapabilitet med høreapparater) og mere. En mobiltelefon er ikke bare et apparat til at foretage opkald i dag, men i stedet benyttes de små og smarte enheder til et væld af spændende ting. Udviklingen for mobiltelefoner går hurtigere end nogensinde før –Vi kan nu betale med vores mobiltelefon, benytte den som fjernsyn og projektor.

MOBILTELEFONER

{redshop:967}{redshop:968}{redshop:846}{redshop:969}{redshop:972}{redshop:977}{redshop:976}{redshop:1027}{redshop:253}{redshop:1016}{redshop:1025}{redshop:1024}