Odense Kommune implementerer ny teknologi til demente

For de fleste af os følger der nye udfordringer med, når vi bliver ældre. De typiske problemer er dog små i sammenligning med folk, der udvikler demens. Det betyder, at man får svært ved at klare opgaver, man aldrig har haft problemer med før. Om få år vil mere end 100.000 danskere være ramt af sygdommen ifølge Nationalt Videnscenter for Demens. Der er altså tale om regulær folkesygdom. Og tallet bliver kun større. Måske kender du allerede nu en, der har symptomerne.

Gør du det, vil du sikkert vide, at demens kan indebære, at man glemmer, hvad man er i gang med, og gør det sværere at løse opgaver. Det kan være at lave mad, slå græs eller vaske tøj. Heldigvis er der i dag hjælp at hente for den slags. Og bor du i Odense, tilbyder kommunen også velfærdsteknologiske hjælpemidler til mennesker som lider af en demenssygdom.

Sikrer struktur og selvstændighed

Odense Kommune har besluttet at implementere hjælpemidlet DoMyDay, hos de hjemmeboende demente borgere, der kan have gavn af teknologien.
Teknologien er oplagt for mennesker som lider af demens, men også for mennesker med hjerneskade, Parkinsons eller andre kognitive udfordringer. Hjælpemidlet er særligt, fordi det kan tilpasses specifikt til den enkeltes behov.

Teknologien indeholder guides, der hjælper mennesker med demens med de daglige udfordringer. I køkkennet, haven eller et helt tredje sted. Pointen er, at de kan blive boende længere tid i eget hjem. Hjælpemidlet skal sikre selvstændighed og struktur i hverdagen.

Evalueringer gjorde udslaget

Og det har det gjort for de borgere, der allerede har testet hjælpemidlet. Odense Kommune fik i foråret lavet en velfærdsteknologisk vurdering, der viste, at på en skala fra 0-5, lå alle borgernes evalueringer i top; mellem 4 og 5. Se mere om Velfærd Teknologi Vurderingen af DoMyDay fra Odense Kommune lige her
Derfor har kommunen nu godkendt implementeringen af DoMyDay.

55-årige Anette Andersen er en af de demente borgere, der har fået forbedret sine livsvilkår med DoMyDay. Det viser den velfærdsteknologiske vurdering. Det stod hun frem og fortalte om over for TV 2 Fyn i marts måned.

Fakta: DoMyDay

  • Er et hjælpemiddel til kognitivt udfordrede
  • Produktet er udviklet af Tele Call i samarbejde med bl.a. Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi
  • Evalueringer fra Syddansk Sundhedsinnovation og CoLab har også vist gode resultater.

Hvis du vil vide, hvorfor Anette Andersen er så glad for sit hjælpemiddel, og hvorfor hun kalder det for ”Frøkken Klokken”, kan du se det fulde indslag fra TV 2 Fyn lige herunder.

For nærmere information og for billede i høj opløsning, kontakt venligst Henrik Bryld ved at klikke her

Se mere om DoMyDay herunder

DoMyDay produktbeskrivelse

Dansk teknologi gør kvinde med Downs syndrom selvstændig

DoMyDay lader hjerneskadede være sig selv

Ny undersøgelse: Dette hjælpemiddel gør en forskel for mennesker som lider af demens