fbpx
  • Hurtig levering fra 50,- / GRATIS ved afhentning i Odense
  • 30 dages fortrydelsesret

Gode råd om mobiltelefon til bedstefar

I dag er mange mobiltelefoner udstyret med masser af tekniske funktioner, hvilket for mange ældre og handicappede kan virke uoverskueligt. Den rigtige mobiltelefon skal give enkel kommunikation og tryghed, mens den forkerte nemt kan skabe frustration og utryghed, både hos brugeren og de pårørende, fortæller teleeksperten Henrik Bryld fra Tele Call Danmark, som her videregiver nogle gode råd: 
Det er en god idé at se på evt. utilfredshed med den nuværende mobiltelefon for at finde ud af, hvilke behov, der særligt skal tages hensyn til.
Er synet svækket er det vigtigt med store taster og stort display. Der findes flere modeller med ekstra store oplyste taster og ekstra stor skrift i displayet, som er særdeles velegnet til de meget svagtseende.


Er det galt med hørelsen kan der vælges en mobiltelefon med særlig kraftig højttaler f.eks. med indbygget teleslynge. Det er vigtigt med en ekstra høj og justerbar ringetone. Højttaler kan også bruges sammen med høreapparatet på mange telefoner.
Når både hørelse, syn og hukommelse svigter, kan det være en god idé med en mobiltelefon, hvor der kan indtastes telefonnumre til den nærmeste familie, venner og eksempelvis plejepersonale.
Sms er en vigtig funktion for os alle – ikke mindst for ældre og handicappede, som ofte synes, at det er helt uoverskuelig at skrive og sende en sms. Derfor er de fleste mobiltelefoner til ældre og handicappede udstyret med få knapper og funktioner, ofte på siden af telefon, for at gøre det så nemt som muligt. Der er også mange, der har glæde af en mobiltelefon med nødkaldsfunktion med sms. Her ringes der videre til den næste på listen, hvis der ikke kvitteres for modtagelsen. Funktionen giver en stor tryghed hos både brugeren og den nærmeste familie.

Få nyheder direkte i din indbakke: