fbpx
  • Hurtig levering fra 50,- / GRATIS ved afhentning i Odense
  • 30 dages fortrydelsesret

Vejret herhjemme viser sig endelig fra sin mest positive side, nu hvor skolernes sommerferie er godt i gang, og mange er ved at gøre klar til at tage på ferie i udlandet
En ny undersøgelse som TELIA har fået lavet, viser at kun 10% ikke har deres mobiltelefon med på ferien. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du undgår en stor regning når du bruger din mobiltelefon i udlandet.

Få råd og vejledning i brugen af din mobiltelefon i udlandet

For de fleste af os er mobiltelefonen for længe siden blevet en uundværlig del af hverdagen – og nu er mobiltelefonen tilsyneladende også en uundværlig del af ferien. Hele 64% vælger at bruge sms for at holde kontakten ved lige med familie og venner, når de er på ferie, og kun 46% sender postkort, viser undersøgelsen.

Det er helt naturligt at bruge sin mobiltelefon på ferien, både til at holde kontakt med familie og venner, men også for at holde sig opdateret om hvad der sker i verden omkring sig. Vi har vænnet os til at bruge de forskellige funktioner på mobiltelefonen i hverdagen og det samme gælder nu når vi er på ferie. Det er dog vigtigt at tænke over hvordan man bruger sin mobiltelefon i udlandet, fordi prisen for at bruge mobiltelefon i udlandet er ofte meget højere end herhjemme.

For at undgå at mobiltelefon regningen løber løbsk, er det vigtigt at tage nogle forholdsregler, når man har sin mobiltelefon med på ferie, og hvad man ønsker at bruge sin mobiltelefon til på ferien. Er du bare lidt forberedt, kan du undgå en alt for høj mobiltelefon regning.

Her er 5 gode råd til brug af mobiltelefonen på ferien i udlandet:

1 Brug din mobiltelefon med omtanke, når du er i udlandet. Det er langt dyrere at bruge mobiltelefonen i udlandet end herhjemme, især datatrafik, GPRS, MMS og SMS. Vær opmærksom på at tjenester med frit forbrug i Danmark, kan være meget dyre at benytte i udlandet. F.eks. betaler du for SMS i udlandet, selvom du har fri SMS i Danmark.

2 Husk at du betaler for at modtage et opkald i Udlandet. Ringer du mellem to Danske mobiltelefoner i Udlandet, skal du taste dansk landekode foran telefonnumret og du betaler for at ringe til Danmark, og modtageren af opkaldet betaler for et opkald fra Danmark, selvom de to mobiltelefoner befinder sig tæt på hinanden med samme landekode i udlandet.

3 Indstil din mobiltelefon til manuel netværksøgning. På din teleoperatørs hjemmeside kan du se hvilke netværk som er billigst for dig at benytte i det pågældende land.

4 Slå automatisk e-mail og andre download fra. Nogle mobiltelefoner er sat til automatisk at hente e-mail, podcast, nyhedstekster og andet som betyder at mobiltelefonen automatisk genererer datatrafik, som kan være meget dyr i udlandet. Selvom du har fri datatrafik i Danmark, skal du være opmærksom på at du kan komme til at betale mange penge for datatrafik i udlandet. Husk at slå de automatiske tjenester fra, inden du rejser til udlandet.

5 Slå telefonsvareren fra inden du rejser til udlandet. Telefonsvareren kan være dyr at benytte i udlandet

Få nyheder direkte i din indbakke: