fbpx
  • Hurtig levering fra 50,- / GRATIS ved afhentning i Odense
  • 30 dages fortrydelsesret
coronapas nu er der åbnet op for at spise ude

Hvad er vigtigt at vide om coronapasset, når du vil ud og spise eller en tur til frisøren? Vi trænger mere eller mindre alle sammen til at få ordnet håret ved frisøren og få et godt måltid mad ude. Det begynder du heldigvis stille og roligt at kunne i løbet af april, men kun hvis du har et coronapas. Hvad pokker er det nu for noget? Hvor får det et fra og hvordan fungerer det? Vi har forsøgt at samle den vigtigste viden om coronapasset, til dig her.

Hvornår er det du skal bruge et coronapas?

Fra den 21 april 2021 åbnes der gradvist op for Danmark igen. Du kan nu gå i indkøbscentre, til frisøren, ud og spise, på museum med mere. En typisk tommelfingerregel vil være, at så snart du skal deltage i arrangementer indenfor, så vil du typisk skulle fremvise et gyldigt coronapas. Er du i tvivl, så ring til det sted du skal hen og spørg ind til deres nuværende retningslinjer. Ved udendørsservering på en restaurant skal du f.eks. ikke fremvise et coronapas, det er kun hvis du vil indenfor og sidde i restauranten.
Du kan holde dig opdateret på de nyeste opdateringer fra regeringer inde på coronasmitte.dk.

Hvis du har spørgsmål til covid-19, eller hvordan du skal forholde dig, kan du også ringe til Den myndighedsfælles coronahotline på
telefonnummer: 70 20 02 33.

Skal du være færdig vaccineret for at få et coronapas?

Du får selvfølgelig et coronapas, hvis du har fået dine to vaccinations stik. Alle uden et NemID der får deres sidste stik og bliver færdigvaccinerede, vil få et printet coronapas med posten. Du kan også ringe ind til myndighedernes telefonservice, her kan alle, der er færdigvaccinerede, bestille en printet version af deres corona vaccinepas.
Ring til myndighedernes telefonservice på telefonnummer 44 22 77 74.

Du kan også få et coronapas på andre måder. Har du fået en negativ test inden for 72 timer, både den store PCR og lyntesten gælder, tæller de også som et midlertidigt coronapas.
En positiv coronatest, hvor du er erklæret rask, kan også fungerer som et coronapas. Inden for 6 måneder af din positive coronatest, fungerer den som et gyldigt coronapas. Indenfor 14 dage efter du er testet positiv, vil du dog ikke kunne få et coronapas.

Hvor kan du så se dit coronapas henne?

Der er en lang række forskellige steder du kan se dit coronapas og regeringen arbejder lige nu, på at udvikle en særlig coronapas app, der dog ikke er tilgængelig endnu. Du kan se dit coronapas via et link ved lyntest. Du kan også se dit coronapas på sundhed.dk og app’en MinSundhed.
De fleste større byer har et lyntest center, hvor man kan komme ind uden tidsbestilling. Her har du typisk svaret på din test inden for 20 minutter.

Hvordan ser du dit coronapas på din telefon?

Der er rigtig mange der kommer til at skulle bruge et coronapas det næste lange stykke tid, derfor kommer du højst sandsynligt til at opleve ventetid, når du forsøger at se dit coronapas på sundhed.dk eller via MinSundhed app’en. Du kan se en kort visuel og skreven gennemgang af sundhed.dk og MinSundhed app’en fra coronasmitte.dk ved at klikke Her.

Lyntest

Er du inde og få en lyntest, kan du enten bede om at få en printet attest på, at du er testet negativ. Du kan også oplyse dit telefonnummer, hvorefter du modtager et link. Når testen ligger klar skal du bare trykke på linket, der leder dig videre til en hjemmeside. Her skal du indtaste dit cpr nummer og du kan se dit testresultat.

sundhed.dk

På hjemmesiden sundhed.dk, kan du logge ind med NemID og se dine forskellige mulige coronapas. Du vil under overblik kunne se to faner der hedder Coronapas Covid - 19 test og Coronapas Covid-19 vaccination. Begge dele fungerer som coronapas, det er vigtigt at du downloader dit coronapas til din telefon eller computer, da dit pas først får et gyldigt dokument ID når det downloades.

MinSundhed app

MinSundhed app er kort fortalt app versionen af hjemmesiden sundhed.dk. Her kan du se alle de samme oplysninger, som du kan på hjemmesiden. Vil du ofte bruge din mobiltelefon til at vise dit coronapas, kan du vise dit coronapas via MinSundhed app’en.
Du skal logge ind med NemID første gang du åbner app’en. Herefter kan du vælge om du fortsat vil bruge NemID, eller vil lave en firecifret kode eller bruge fingeraftryk, til at logge ind med.
Når du er logget ind, vil du i bunden af app’en, kunne se en knap hvor der står coronapas. Her kan du se dine coronapas for test og for vaccination.

Læser du artiklen via din mobiltelefon, kan du klikke på et de to link til enten apples eller Googles App Store og blive ledt direkte til MinSundhed app.

Apple app store

Google Play

Når coronapas app’en bliver tilgængelig, vil du også her kunne finde en kort guide til brug af app’en.

coronapas frisør besøg

Få nyheder direkte i din indbakke: