fbpx
  • Hurtig levering fra 50,- / GRATIS ved afhentning i Odense
  • 30 dages fortrydelsesret

Det er blevet bestemt, at du kan få betalt dit MOBI:DO-abonnement af kommunen, hvis du bliver visiteret til det. MOBI:DO er en app, der hjælper kognitivt udfordrede borgere.

Afsluttet sag om MOBI:DO - Den kan bevilges som et hjælpemiddel

En såkaldt ’principafgørelse’ fra Ankestyrelsen har netop slået fast, at det fremover skal være muligt at få bevilget MOBI:DO af kommunen. Det er en glædelig nyhed for mennesker der har ADHD, er senhjerneskadede eller udviklingshæmmede.

MOBI:DO er nemlig et hjælpemiddel, der er skabt til netop denne målgruppe. Hvis man har svært ved at klare alle dagens gøremål, virker MOBI:DO som en hjælper i hjemmet. Appen giver guides til, hvordan man løser forskellige opgaver. Det kræver kun en smartphone eller tablet.

Scan med MOBI:DO – og hjælpen er nær

MoBiDo personaleværktøj hjælpemiddel til udviklingshæmmede
MOBI:DO virker ved, at man scanner QR-koder. Det lyder måske teknisk, men det er utrolig simpelt at have med at gøre. Via en computer bestemmer man selv, hvad der skal være bag hver enkelt kode.

Man kan få hjælp til støvsugningen, madlavningen, hvordan man slå græs, eller noget helt andet - det er kun fantasien der sætter grænser.

MOBI:DO kan guide dig til lige hvad det skulle være – og man kan selv bestemme, eventuelt med en hjælper, hvordan de forskellige vejledninger skal se ud.

MOBI:DO er et ideelt hjælpemiddel til kognitivt udfordrede.

Det er velfærdsteknologi, når det er enklest. Og nu kan du få det, hvis din kommune vurderer, at du har brug for det.

Klik her for at se mere om MOBI:DO 

Uddrag fra ankestyrelsens afgørelse:

Ankestyrelsen har i møde truffet afgørelse i din datters sag om klage over A Kommunes afgørelse truffet den 17. november 2014. Kommunen gav i afgørelsen afslag på afholdelse af abonnementsudgifter til app’en MOBI:DO.

Resultatet er:

 Abonnementsudgifterne er ikke driftsudgifter

Vi ændrer således kommunens afgørelse. Det betyder, at abonnementsudgifterne skal betragtes som en del af hjælpemidlet.

Klik her or at læse hele ankestyrelsens afgørelse

Få nyheder direkte i din indbakke: