fbpx
  • Hurtig levering fra 50,- / GRATIS ved afhentning i Odense
  • 30 dages fortrydelsesret

Elektroniske hjælpemidler | Din hjælpende hånd - Hver dag

Med et af de her hjælpemidler er teknologi ikke længere lukket land for dig

Nedenfor ser du et udvalg af mange forskellige elektroniske hjælpemidler og velfærdsteknologiske hjælpemidler, specielt fremstillet til at understøtte ældre og personer med et handicap.

Fælles for dem alle er, at de understøtter det du allerede kan, så hjælpemidlet fungerer som en hjælpende hånd i din hverdag, skole og lignende. Vores hjælpemidler variere meget fra en simpel fjernbetjening til et komplekst elektronisk system, såsom HouseMate, der kan styre tv’et, computeren, åbne døren etc.

Du kan her læse en Guide med gode råd og vejledning til når du vil ansøge om et hjælpemiddel ved din kommune.
Guide til ansøgning af hjælpemidlerIkon for guide

Brug for hjælp eller vejledning?
Du er altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning om valg af det rigtige produkt og du er naturligvis altid velkommen til få vejledning til et produkt som du har købt hos os.

Klik her for at se alle vores brugervejledninger.

Telefon: 21 123 456
Telefontid:
alle hverdage kl. 10.00 - 12.00 og 13.00 - 15.00

Eller skriv til os her:

Hvordan finder du et hjælpemiddel der dækker dine behov?

Det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige hjælpemidler. Hvilket hjælpemiddel er bedst? Og hvad for en løsning passer lige til mine behov? Vi forstår godt at de fleste kan tabe lidt pusten når de skal lede efter et hjælpemiddel, enten til sig selv eller en de holder af. Vi vil her kort liste et par gode råd.
Skriv ned hvad det er du har brug for hjælp til, ikke hvad det er for et hjælpemiddel du tror løser det. Har du f.eks. En pårørende der har svært ved at overskue en telefonbogen i en almindelig telefon? Du oplever måske de ikke ringer så ofte, da de bliver usikre eller har svært ved at skille navnene ad. Så kan du med fordel søge efter simpel telefon, simpel telefonbog eller noget lignende. Så vil du generelt få en række af potentielle løsninger, på dit problem, det er muligvis på den måde du er endt med at læse denne lille guide.

Et andet godt råd kan være simpelthen at ringe til den netbutik du synes virker mest lovende. De fleste ved virkelig meget om deres produkter, og hvis du f.eks. Ringer til os, kan du være sikker på kompetent rådgivning ud fra dine behov.
Hjælpemidler til ældre kan tage mange former, hvoraf vi hos Tele Call, har fokuseret på at finde elektroniske hjælpemidler der understøtter ældre i deres hverdag. Vi har hjælpemidler der understøtter:
Fortsat at kunne ringe op, via nummersendere, betjene fjernsynet, via simple fjernbetjeninger, føle sig tryg i hjemmet og ude, via nødkald og betjene en telefon, via særlige telefoner, til personer med nedsat syn.

Find det rigtige elektroniske hjælpemiddel for dig her

Vi har mange former for hjælpemidler. Kan du ikke lige se det hjælpemiddel, du drømmer om, er du velkommen til at ringe, måske har vi alligevel en løsning på dit problem.
Det kan være et telefonisk hjælpemiddel som gør det nemt at ringe op blot ved ét tryk på store fototaster eller et stemmestyret opkald. Er TV fjernbetjeningen med alle de små taster blevet for vanskelig at bruge, så har vi et godt udvalg af TV fjernbetjeninger med store tydelige taster. Kan computermusen ikke bruges, så har vi en hovedstyret mus. Manglende struktur og kommunikation, så kan DoMyDay hjælpe.

Hvis du ikke længere så godt kan se tastaturet på fastnettelefonen, har vi et hjælpemiddel, en nummersender, der gør det let at ringe op. Der er på den lille nummersender mulighed for at forprogrammere 12 numre, der direkte ringes op til, kun ved tryk på én tast. Nummersenderen monteres mellem fastnetstik og fastnettelefonen. Det er let at forprogrammere numre på nummersenderen, og derefter kører det bare for dig. Et uundværligt hjælpemiddel for svagtseende eller personer med lettere demens.

Hjælpemidlet Vocally er også en form for nummersender, men her skal det lille hjælpemiddel blot lære din stemme at kende, så kan den ringe op for dig. Hjælpemidlet kan genkende navne og numre.

Vi har fjernbetjeninger, der er enkle at anvende. Fjernbetjeningerne har få funktioner, så dem kan man ikke fare vild i. Hjælpemidlerne er universale og passer til de fleste fjernsyn. Med fjernbetjeningerne, som findes i forskellige udgaver, kan man som ældre undgå alle de besværlige funktioner, man alligevel ikke har brug for. Hjælpemidlet findes også til DVD.

Har man en fysisk funktionsnedsættelse, der påvirker finmotorikken, kan ClickToPhone være løsningen for dig, for at komme tilbage på internettet og telefonen igen. ClickToPhone kan kombineres på mange måder, og vi skræddersyr selv alle ClickToPhones, så alle får den optimale mulighed for at bruge telefon og internet igen. Dette hjælpemiddel er en individuel skræddersyning, efter den enkeltes behov.

Hvis du ikke længere kan bruge en almindelig computermus, så har vi en hovedstyret computermus, hvor man ved at dreje hovedet flytter musen og med en bidekontakt, fodkontakt, pustekontakt etc. klikkes der med musen.

For nogen kan det være en udfordring at holde styr på aftaler og udføre daglige opgaver, samt at opretholde den daglige kommunikation med familie og venner. Her har vi vores eget udviklede hjælpemiddel, DoMyDay, som hjælper med at skabe struktur via har trin for trin guides, som gør det lettere at huske hvordan en opgave skal udføres. DoMyDay fortæller hvad man skal, det kan være at huske at tage medicin eller udføre en anden opgave. Glemmer du f.eks. at tage din medicin, kan en hjælper, personale eller pårørende få besked om det. DoMyDay har også GPS.

Hvem kan ansøge om et Hjælpemiddel?

Alle der har en varig funktionsnedsættelse, kan via borger.dk’s hjemmeside ansøge om et hjælpemiddel. Der er dog en del små hjælpemidler, såsom fjernbetjeninger og telefoner, som anses som almindeligt indbo, også kaldet et forbrugsgode. Et forbrugsgode kan man ikke få bevilget tilskud til fra kommunen, og det skal man derfor selv købe.
Er du i tvivl om du kan få tilskud eller bevilget et hjælpemiddel, kan du med fordel læse vores Hjælpemiddelguide Her.

Hvad er Velfærdsteknologiske Hjælpemidler?

Velfærdsteknologi er et begreb der begyndte at vinde indpas i Danmark i løbet af 1990’erne. Der er dog ikke bred enighed om, præcis hvad begrebet dækker over. Tilkendegivende for de forskellige definitioner er at velfærdsteknologien skal øge livskvaliteten for brugeren, yde tryghed og understøtte udførelsen af hverdagens aktiviteter i og udenfor dit hjem.

Her kan du bestille et fysisk eksemplar af det nyeste katalog fra Tele Call med brugervenlige mobiltelefoner, smartphones og fastnettelefoner. 

Levering:
2-3 Dage
DKK 5,00
Nyhed
Få nyheder direkte i din indbakke: